ул. "Македонија" бр.19 (зграда на ТД „Макошпед") contact@ombudsman.mk

Мени
Edit

Multipurpose

Lorem Ipsum. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet.

Flexible Design

Lorem Ipsum. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet.

Extended Docs

Lorem Ipsum. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet.

Naroden Pravobranitel

Општи информации за Народниот Правобранител

Собранието на Република Македонија, го избира и разрешува народниот правобранител. Народниот правобранител се избира за време од осум години, со право на уште еден избор.
Во извршувањето на функциите и надлежностите на народниот правобранител му помагаат заменици избрани од Собранието на Република Македонија.

Повеќе

Активности

СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ НА РЕПУБЛИКА ИТАЛИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, Г. КАРЛО РОМЕО

13.април.2017

Народниот правобранител, г. Иџет Mемети оствари средба со амбасадорот на Република Италија во Република Македонија, г. Карло Ромео. На средбата амбасадорот беше запознаен со работата на институцијата, како и со актуелните предизвици со кои таа се соочува.

повеќе

СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ПОВЕЌЕ НЕВЛАДИНИ ОРГАНИЗАЦИИ

07.април.2017

Народниот правобранител на Република Македонија г.Иџет Мемети на, 7-ми април, 2017 оствари средба со претставници на Меѓународната организација „Доктори без граници“ (МСФ), и тоа г-ѓа Андреа Контента, хуманитарен офицер во регионалната канцеларија во Белград, г-ѓа Силвија Митевска, претставник на МСФ во Република Македонија и г-ѓа Мерсиха Смаиловиќ, преставник на НВО „ЛЕГИС“.

повеќе

НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА „ВОВЕДУВАЊЕ НА ЗАЕДНИЧКО РОДИТЕЛСТВО ПО РАЗВОД ВО МАКЕДОНИЈА И ВЛИЈАНИЕТО НА ОВОЈ КОНЦЕПТ ВРЗ ОСТВАРУВАЊЕТО НА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО“

21.март.2017

„Несомнено е значењето на семејството во развојот на детето, како и влијанието на родителите/старателите врз правилното воспитување и изградба на неговата личност. Меѓутоа, праксата на Народниот правобранител потврдува дека поради проблемите помеѓу родителите многу често децата се принудени да живеат разделени од едниот или од двајцата родители, при што правото на детето да одржува лични односи и непосредни контакти со родителот со кој не живее се одвива со потешкотии, а во многу случаи овие контакти воопшто и не се одржуваат“.

повеќе

СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ НА АМБАСАДАТА НА КРАЛСТВОТО ХОЛАНДИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Г. ВУТЕР ПЛОМП

20.март.2017

Народниот правобранител г. Иџет Mемети оствари средба со амбасадорот на Кралството Холандија во Република Македонија, г. Вутер Пломп. На средбата амбасадорот беше запознаен со работата на институцијата, како и со актуелните предизвици со кои таа се соочува.

повеќе
|Архива|

Меѓународни активности

test1

20.декември.2019

1

повеќе

test

1

повеќе
|Архива|

Почетна - Основни прашања

test41

ОМБУДСМАНОТ НА РЕПУБЛИКА ГРЦИЈА ВО ПОСЕТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

13.06.2005

Омбудсманот на Република Грција при посетата беше запознат со организацијата и начинот на работа на Институцијата. На истата средба беа разменети и искуства од различни сегменти од работењето на Омбудсман институциите.

test

test1
  • Твининг проект

Почетна - Основни прашања

test41

ОМБУДСМАНОТ НА РЕПУБЛИКА ГРЦИЈА ВО ПОСЕТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

13.06.2005

Омбудсманот на Република Грција при посетата беше запознат со организацијата и начинот на работа на Институцијата. На истата средба беа разменети и искуства од различни сегменти од работењето на Омбудсман институциите.