ул. "Македонија" бр.19 (зграда на ТД „Макошпед") contact@ombudsman.mk

Мени

Megjunarodni aktivnosti

asdasdasd ...test1

test ...test

1 ...


СРЕДБА ПОМЕЃУ НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ И АМБАСАДОРОТ НА МИСИЈАТА НА ОБСЕ КАРЛОС ПАИС

Средба помеѓу Народниот правобранител г. Иџет Меме ...


СТУДИСКА РАЗМЕНА НА ПЕРСОНАЛ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ И ОМБУДСМАНОТ НА КОСОВО

Студиска размена на персонал на народниот правобра ...


РЕГИОНАЛНИОТ СЕМИНАР ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА ЗА ПРАВНИЦИ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА “ФОРУМ”

Претставник на Канцеларијата на Народниот правобра ...


test1

1 ...


ОМБУДСМАНОТ НА РЕПУБЛИКА ГРЦИЈА ВО ПОСЕТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Омбудсманот на Република Грција при посетата беше ...


JАВНА КРИТИКА ОД НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА РАБОТАТА НА СЕКТОРОТ ЗА ВНАТРЕШНА КОНТРОЛА ПРИ МВР

Омбудсманот на Република Грција при посетата беше ...


СТУДИСКА ПОСЕТА НА ОМБУДСМАНОТ НА ЦРНА ГОРА НА КАНЦЕЛАРИЈАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

Омбудсманот на Република Грција при посетата беше ...


ПОСЛЕДНА СРЕДБА ПОМЕЃУ ШЕФОТ НА НАТО Г. ДЕНИС БЛИС И НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ

На денешната последна средба со г. Блис Народниот ...


ПРВА СРЕДБА ПОМЕЃУ НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И НОВИОТ АМБАСАДОР НА ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА ВО РМ, Г. ЕРВАН ФУЕРЕ

Народниот правобранител на РМ г. Иџет Мемети при с ...


РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА МАЛЦИНСКИТЕ ПРАВА ВО ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА

Присутните претставници во текот на регионалната к ...


РАБОТНА СРЕДБА НА Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРКАТА НА СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРЖАВИ Г-ЃА ЏИЛИЈАН АРЛЕТ МИЛОВАНОВИЌ

Народниот правобранител г. Иџет Мемети оствари раб ...


ОБУКА ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА КАКО ДЕЛ ОД ПРОЕКТОТ ЗА ПОДДРШКА НА ИНСТИТУЦИЈАТА НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ

Од 25 до 28 април 2006 г. во хотелот “Континентал” ...


ОМБУДСМАНИТЕ ОД РЕГИОНОТ НА СРЕДБА ВО ОХРИД ОД 14 ДО 17 СЕПТЕМВРИ

Од 14 до 17 септември во Охрид Омбудсманите од Југ ...


ОМБУДСМАНОТ НА РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА Г. ГИНО ГАНЕВ ВО ПОСЕТА НА КАНЦЕЛАРИЈАТА НА МАКЕДОНСКИОТ ОБУДСМАН

Во рамките на билатералната соработка од денес (03 ...


СРЕДБА СО НОВИНАРИТЕ НА МАКЕДОНСКИОТ И БУГАРСКИОТ ОМБУДСМАН ИЏЕТ МЕМЕТИ И ГИНО ГАНЕВ

Взаемна соработка која можеби треба и да се формал ...


ПРЕЦИЗНИ, ЈАСНИ, ЕДНОСТАВНИ ЗАКОНСКИ ПРОЦЕДУРИ УСОГЛАСЕНИ СО МЕЃУНАРОДНИТЕ СТАНДАРДИ

„Прецизни, јасни, едноставни законски процедури ус ...


ЕДНОДНЕВНИ СЕМИНАРИ ВО ТЕТОВО И ВО ШТИП НА ТЕМА КОЛКУ И КАКВА Е СОРАБОТКАТА НА РЕЛАЦИЈА ОМБУДСМАН ЛОКАЛНА САМОУПРВА ПРАВОБРАНИТЕЛОТ И ЛОКАЛНИТЕ ВЛАСТИ ДОБРО СОРАБОТУВААТ

Колку и каква е соработката помеѓу Омбудсманот и л ...


НОВИ ЕВРОПСКИ ПРАВИЛА ЗА ЗАТВОРЕНИЦИТЕ

Затворските установи во Европа во 2006 го добија н ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ И ЕВРОАМБАСАДОРОТ Г. ЕРВАН ФУЕРЕ ВО ПОСЕТА НА КПУ “ИДРИЗОВО”

Народниот правобранител г Иџет Мемети и специјални ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ИЏЕТ МЕМЕТИ СО СПЕЦИЈАЛНИОТ ПРЕСТАВНИК НА ГЕНЕРАЛНИОТ СЕКРЕТАР НА ОН ЗА БРАНИТЕЛИТЕ НА ЧОВЕКОВИ ПРАВАГ-ЃА ХИНА ЏИЛАНИ

Народниот правобранител г. Иџет Мемети се сретна ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА КОМИСИЈАТА ЗА ПРЕСТАВКИ ПРИ ГЕРМАНСКИОТ БУНДЕСТАГ

Народниот правобранител г.Иџет Мемети се сретна со ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ГО ЗАВРШИ ПРОЕКТОТ “НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ВО ЗАШТИТА НА ПРАВАТА НА ОСУДЕНИТЕ ЛИЦА”

Со посетата на казнено-поправната установа “Идризо ...


ТРКАЛЕЗНИ МАСИ ВО СТРУМИЦА И ВО КУМАНОВО НА ТЕМА “СОРАБОТКАТА НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА СО НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ”

“Соработката помеѓу Народниот правобранител и лока ...


СЕМИНАР НА ТЕМА “ИСКУСТВАТА НА ОМБУДСМАНОТ ВО ПОСТАПУВАЊЕТО СО ЛИЦАТА ЛИШЕНИ ОД СЛОБОДА И ЗАШТИТА НА ПРАВАТА НА ЖЕНАТА - ПРЕДИЗВИЦИ И ПОТЕШКОТИИ”

Во организација на канцеларијата на Народниот прав ...


ЕДНОДНЕВНА РАБОТНА ПОСЕТА НА АЛБАНСКИОТ ОМБУДСМАН

На 21-ви ноември во еднодневна работна посета на к ...


ИНФОРМАТИВНИ СЕМИНАРИ ЗА ДРЖАВНИТЕ СЛУЖБЕНИЦИ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ, МИСИЈАТА НА ОБСЕ И ШВЕДСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА МЕЃУНАРОДЕН РАЗВОЈ- СИДА

Во организација на Народниот правобранител, Мисија ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО КОМЕСАРОТ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА НА СОВЕТОТ НА ЕВРОПА Г. ТОМАС ХАМАРБЕРГ

Народниот правобранител г. Иџет Мемети се сретна с ...


ТРАЛЕЗНИ МАСИ ВО КИЧЕВО И ВО БИТОЛА НА ТЕМА “СОРАБОТКАТА НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА СО НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ”

Во организација на канцеларијата на Народниот пра ...


ОБУКА ЗА ВРАБОТЕНИТЕ ОД КАНЦЕЛАРИЈАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НА ТЕМА: “ИДЕНТИФИКУВАЊЕ И ПОСТАПУВАЊЕ ПО СЛУЧАИ НА ДИСКРИМИНАЦИЈА”

Кои и какви видови на дискриминација постојат? По ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМТИ СО ШЕФОТ НА МИСИЈАТА НА ОДИХР Г. РОБЕРТ БЕРИ

Народниот правобранител г. Иџет Мемети оствари ср ...


ОМБУДСМАНОТ НА ФРАНЦИЈА Г. ЖАН ПОЛ ДЕЛЕВОА ВО ПОСЕТА НА КАНЦЕЛАРИЈАТА НА МАКЕДОНСКИОТ ОМБУДСМАН Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ

Народниот правобранител на Република Франција г. Ж ...


КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА “ЗАШТИТА НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА И ПРАВАТА НА МАЛЦИНСТВАТА ВО ЕВРОПА“

Во организација на Фондацијата „Конрад Аденауер“ в ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ И АМБАСАДОРОТ Г. ЕРВАН ФУЕРЕ ВО ПОСЕТА НА КПУ “ИДРИЗОВО„ И ЗАТВОРОТ СКОПЈЕ

Народниот правобранител г. Иџет Мемети и специјалн ...


ТРИБИНА НА ТЕМА „ИДНИНАТА И ПРЕДИЗВИЦИТЕ НА ИНСТИТУЦИЈАТА НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ“

„Македонија поминува повеќегодишен период на разво ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА ЈАВНА РАСПРАВА НА ТЕМА: “ЕВРОПСКИ ПРАКТИКИ И ПРОГРАМИ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА НА СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО„

„Европски практики и програмите за превенција на с ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ СО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА КОМИСИЈАТА ЗА ПОЧИТУВАЊЕ НА ОБВРСКИТЕ И ЗАЛЖБИТЕ НА ЗЕМЈИТЕ ЧЛЕНКИ НА СОВЕТОТ НА ЕВРОПА

Денес, Народниот правобранител г. Иџет Мемети оств ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ СЕ ВКЛУЧИ ВО КАМПАЊАТА НА ОДДЕЛОТ ЗА ВЛАДЕЕЊЕ НА ПРАВОТО НА МИСИЈАТА НА ОБСЕ ВО СКОПЈЕ НАСЛОВЕНА: “ИГРАЈ СПОРЕД ПРАВИЛАТА„

Канцеларијата на народниот правобранител активно с ...


УЧЕСТВО НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НА ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА ПО ПОВОД 60-ГОДИШНИНАТА НА УНИВЕРЗАЛНАТА ДЕКЛАРАЦИЈА ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА

Во Информативниот Центар на Европската унија во Ск ...


СРЕДБА НА ВРАБОТЕНИТЕ ОД КАНЦЕЛАРИЈАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ВО СТРУМИЦА

Како да се подобри соработката помеѓу главната и р ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ НА ПРОМОЦИЈАТА: „ТРАНСПАРЕНТНОСТ, ОТЧЕТНОСТ И ОДГОВОРНОСТ ВО РАБОТЕЊЕТО НА ПОЛИЦИЈАТА“

“Свесни сме дека сите општества повеќе или помалку ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА MEЃУНАРОДНА ТРКАЛЕЗНА МАСА ПО ПОВОД 60 ГОДИШНИНАТА ОД ОСНОВАЊЕТО НА СОВЕТОТ НА ЕВРОПА

Искуствата на Народниот правобранител и неговата с ...


СРЕДБА НА СТУДЕНТИТЕ ОД МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВО СТРУГА СО НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ

Народниот правобранител г. Иџет Мемети се сретна с ...


СЕМИНАР НА ТЕМА: „ОМБУДСМАНОТ - МЕДИЈАТОР ПОМЕЃУ ГРАЃАНИТЕ И ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА“

„Предизвиците на Омбудсманот во остварувањето на н ...


НАРОДНИOT ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СЕ СРЕТНА СО НОВОИЗБРАНИОТ ОБМБУДПЕРСОН НА РЕПУБЛИКА КОСОВО Г.САМИ КУРТЕШИ

Во еднодневна работна посета на канцеларијата на н ...


ИМПЛЕМЕНТАЦИЈАТА НА ФАКУЛТАТИВНИОТ ПРОТОКОЛ КОН КОНВЕНЦИЈАТА НА ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ ПРОТИВ ТОРТУРА ВО МАКЕДОНИЈА

Концепотот на превенција, имплементацијата на Факу ...


ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА ФАКУЛТАТИВНИОТ ПРОТОКОЛ КОН КОНВЕНЦИЈАТА НА ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ ПРОТИВ ТОРТУРА И ВОСТАНОВУВАЊЕ НАЦИОНАЛЕН ПРЕВЕНТИВЕН МЕХАНИЗАМ

„Отвореноста и соработката постигната помеѓу Народ ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СЕ СРЕТНА СО АМБАСАДОРОТ НА ОБЕДИНЕТОТО КРАЛСТВО НА ВЕЛИКА БРИТАНИЈА И СЕВЕРНА ИРСКА ВО МАКЕДОНИЈА Г. ЕНДРЈУ КИ

Улогата на омбудсманот во општеството и неговата в ...


ИЗЛАГАЊЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА СОСТОЈБИТЕ НА ЗАТВОРИТЕ

„Состојбите во одредени делови од Затворот се на т ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО МИНИСТЕРОТ ЗА ПРАВДА Г. МИХАЈЛО МАНЕВСКИ

Народниот правобранител г. Иџет Мемети оствари раб ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО Г. АЛ ХАЧИНСОН, ПОЛИЦИСКИ ОМБУДСМАН НА СЕВЕРНА ИРСКА

Народниот правобранител г. Иџет Мемети оствари сре ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СЕ СРЕТНА СО АМБАСАДОРОТ НА КРАЛСТВОТО ШПАНИЈА ВО МАКЕДОНИЈА Н. Е. ХОЗЕ МАНУЕЛ ПАС АГУЕРАС

Во рамките на редовните меѓународни активности нар ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО НОВИОТ АМБАСАДОР НА РЕПУБЛИКА ФРАНЦИЈА ВО МАКЕДОНИЈА Г. ЖАН КЛОД ФЛУМБЕРЖЕ

Народниот правобранител г. Иџет Мемети оствари сре ...


РАБОТЕН СОСТАНОК НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ НА СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРАЖАВИ ВО МАКЕДОНИЈА Г. ФИЛИП РИКЕР

„За жал јас се уште не можам да констатирам задово ...


ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА НА ТЕМА„ЕВРОПСКИТЕ СТАНДАРДИ И НИВНОТО ВЛИЈАНИЕ ВО ЗАЈАКНУВАЊЕ НА МЕХАНИЗМИТЕ ЗА ЗАШТИТА НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА-ОМБУДСМАН ИНСТИТУЦИИТЕ“

„Европските стандарди и нивното влијание во зајакн ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА ПО ПОВОД МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН ЗА ПОДДРШКА НА ЖРТВИТЕ ОД ТОРТУРА

„Забраната на тортура е императивно правило на меѓ ...


РАБОТНА СРЕДБА НА МАКЕДОНСКИОТ ОМБУДСМАН Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ И ОМБУДСПЕРСОНОТ НА КОСОВО Г. САМИ КУРТЕШИ

Подобрување на взаемната соработка помеѓу двете ка ...


СРЕДБА НА ОМБУДСМАНОТ СО НОРВЕШКИОТ АМБАСАДОР

Норвешката амбасада дава силна поддршка на работат ...


ПОСЕТА НА КАНЦЕЛАРИЈАТА НА МАКЕДОНСКИОТ ОМБУДСМАН ОД СТРАНА НА ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОМБУДСМАНОТ НА КРАЛСТВОТО НА МАРОКО

Подигнување на степенот на соработка, како и разме ...


ПРЕСТАВНИК ОД КАНЦЕЛАРИЈАТА НА МАКЕДОНСКИОТ ОМБУДСМАН НА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА: ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА И МЕЃУИНСТИТУЦИОНАЛНА СОРАБОТКА ПРИ ЗАШТИТАТА

Во организација на Министерството за труд и соција ...


ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА ПО ПОВОД 10 ДЕКЕМВРИ ДЕНОТ НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА НА КОЈА УЧЕСТВУВАШЕ И НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ

„Државите ја сносат основната одговорност за состо ...


ТРКАЛЕЗНА МАСА НА ТЕМА: „УНАПРЕДУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА НА ЦЕНТРАЛНАТА ВЛАСТ И ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА СО НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ“

„Унапредување на соработката на централната власт ...


ЕВРОАМБАСАДОРОТ Г. ЕРВАН ФУЕРЕ НА ПРОШТАЛНА СРЕДБА СО МАКЕДОНСКИОТ ОМБУДСМАН Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ

Европската Унија секогаш силно ги поддржува инстит ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ НА КРАЛСТВОТО ВЕЛИКА БРИТАНИЈА И СЕВЕРНА ИРСКА Н. Е. КРИСТОФЕР ИВОН

Народниот правобранител г. Иџет Мемети оствари сре ...


ТРКАЛЕЗНИ МАСИ НА ТЕМА УНАПРЕДУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА НА ЦЕНТРАЛНАТА ВЛАСТ И ЛОКАЛНАТА САМОУПРВА СО НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

„Како да се подобри соработката на локалната самоу ...


СРЕДБА НА МАКЕДОНСКИОТ ОМБУДСМАН Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ НА РЕПУБЛИКА СЛОВЕНИЈА ВО МАКЕДОНИЈА Г. АЛАН БЕРГАНТ

Позицијата на омбудсманот во опшеството и состојби ...


ПРВА СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ НА РЕПУБЛИКА КОСОВО ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Г. СКЕНДЕР ДУРМИШИ

Во рамките на меѓународните активности народниот п ...


ГОДИШНА РАБОТНА СРЕДБА НА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ИНСТИТУЦИЈАТА НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ

Во рамки на реализацијата на проектот МОСП поддржа ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО Г. ЏУЛИЈАН ПИЛ ЈЕТС, ШЕФ НА НАБЉУДУВАЧКАТА МИСИЈА ЗА ИЗБОРИТЕ НА ОБСЕ/ОДИХР

Народниот правобранител г. Иџет Мемети оствари сре ...


ТЕМАТСКИ СОСТАНОК „УЛОГАТА НА ОМБУДСМАНИТЕ ВО ЗАШТИТАТА НА ДЕЦАТА ОД ТЕЛЕСНО И ПСИХИЧКО КАЗНУВАЊЕ„

„Tелесното казнување на децата и психичкото малтре ...


КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА „УЛОГАТА НА ОМБУДСМАНОТ ВО БОРБАТА ПРОТИВ ДИСКРИМИНАЦИЈАТА И ПРЕВЕНЦИЈАТА ОД ТОРТУРА„

„Улогата на омбудсманот во борбата против дискрими ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО НОВИОТ АМБАСАДОР НА КРАЛСТВОТО ХОЛАНДИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, Г-ЃА MARRIET SCHUURMAN

На средбата освен што се разговараше за улогата и ...


РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ДЕТСКИТЕ ОМБУДСМАНИ НА ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА

На 6 и 7 септември во х. „Метропол“ во Охрид се од ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО НОВИОТ ИЗВЕСТУВАЧ ЗА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА Г. РИЧАРД ХОВИТ

Народниот правобранител г. Иџет Мемети се сретна с ...


ТРКАЛЕЗНА МАСА ЗА МЕЃУИНСТИТУЦИОНАЛНА СОРАБОТКА ЗА ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА И СЛЕДЕЊЕ НА ПРИНЦИПОТ НА СООДВЕТНА И ПРАВИЧНА ЗАСТАПЕНОСТ

На 26-ти септември во соработка и со поддршка на М ...


ТРКАЛЕЗНИ МАСИ ВО: БИТОЛА, ШТИП И ТЕТОВО НА ТЕМА: „НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ - НАЦИОНАЛЕН ПРЕВЕНТИВЕН МЕХАНИЗАМ“

Од 28 до 30 септември во организација на Народниот ...


ТРКАЛЕЗНА МАСА: „КОМПАРАТИВНО ИСКУСТВО ОД ОБЛАСТА НА ЛИШУВАЊЕ ОД СЛОБОДА И УЛОГАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ“

Во рамките на Твининг проектот за поддршка на Наро ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЈА ОДБЕЛЕЖА ДЕТСКАТА НЕДЕЛА СО ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ ВО ПРОСТОРИИТЕ НА ИНСТИТУЦИЈАТА

По повод Детската недела институцијата Народен пра ...


ТРКАЛЕЗНА МАСА: „ВО КОЈА МЕРА ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ ГИ ОСТВАРУВААТ НИВНИТЕ ПРАВА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА?“

Во рамките на Твининг проектот за поддршка на маке ...


ЗАВРШИ ПРОЕКТОТ ЗА ПРОМОЦИЈА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ КАКО НАЦИОНАЛЕН ПРЕВЕНТИВЕН МЕХАНИЗАМ ПОДДРЖАН ОД МИСИЈАТА НА ОБСЕ И ШВЕДСКАТА МЕЃУНАРОДНА АГЕНЦИЈА ЗА РАЗВОЈ - СИДА

Како на најдобар начин да се контролираат местата ...


„ПРЕКУ ГРАЃАНСКИ АКТИВНОСТИ И РЕФОРМА НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ ДО ПОДОБРО ОПШТЕСТВО“

Заменикот народен правобранител г. Трипун Танушеск ...


РАБОТИЛНИЦА НА ТЕМА: „ЗЕЛЕНА ПРАВДА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“

„Мал е бројот на граѓани кои се обраќаат до инстит ...


„ЗАШТИТА ОД СЕМЕЈНОТО НАСИЛСТВО - ЖЕНАТА И СЕМЕЈНОТО НАСИЛСТВО“

„Заштита од семејното насилство - жената и семејно ...


ЗАМЕНИКОТ-НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ ДОДЕЛИ НАГРАДИ ВО РАМКИТЕ НА КАМПАЊАТА: „ЗАЕДНО ЗА УЧИЛИШТА БЕЗ НАСИЛСТВО“

Заменикот-народен правобранител г-ѓа Невенка Круша ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ИНИЦИРА СУШТИНСКА ИЗМЕНА НА ЕДУКАЦИЈАТА ВО СИТЕ СТЕПЕНИ И ВИДОВИ НА ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ЧОВЕКОВИТЕ СЛОБОДИ И ПРАВА И ЗА ИНСТРУМЕНТИТЕ И МЕХАНИЗМИТЕ ЗА НИВНА ЗАШТИТА

Народниот правобранител смета дека е неопходна пот ...


ПРВА СРЕДБА ПОМЕЃУ НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ И АМБАСАДОРОТ НА САД, Н.Е. ПОЛ Д.ВОЛЕРС

На средбата беше разговарано за позицијата и функц ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ ОСТВАРИ РАБОТНА СРЕДБА СО АМБАСАДОРКАТА НА РЕПУБЛИКА ГЕРМАНИЈА, Г-ЃА УЛРИКА МАРИЈА КНОТ

На средбата беше разговарано за важноста на улогат ...


НОВ ПРОЕКТ ЗА ПОДДРШКА НА ИНСТИТУЦИЈАТА НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ ФИНАНСИРАН ОД ШВЕДСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА МЕЃУНАРОДЕН РАЗВОЈ (СИДА) И ПОДДРЖАН ОД МИСИЈАТА НА ОБСЕ ВО СКОПЈЕ

Зајакнување на капацитетите на тимот кој работи во ...


„МЕХАНИЗМИ ЗА ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“

„Механизмите за заштита од дискриминација во Репуб ...


КАМПАЊА: „ТИ ИМАШ ПРАВО НА ЕКОЛОШКА ПРАВДА“ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТEЛ И ЦЕНТАРОТ ЗА ЕКОЛОШКА ДЕМОКРАТИЈА „ФЛОРОЗОН“

Народниот правобранител и невладината организација ...


ТРКАЛЕЗНА МАСА НА ТЕМА „ЗАШТИТАТА НА ДЕЦАТА ОД ЗЛОУПОТРЕБА НА ДРОГИ И ДРУГИ ПСИХОТРОПНИ СУПСТАНЦИ“

„Информациите на Омбудсман институцијата укажуваат ...


ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОМБУДСМАНОТ НА РЕПУБЛИКА ЦРНА ГОРА ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ - НАЦИОНАЛЕН ПРЕВЕНТИВЕН МЕХАНИЗАМ

Народниот правобранител г. Иџет Мемети заедно со н ...


ДЕБАТА НА ТЕМА: „КАКО ДА СЕ ЗАШТИТАТ ДЕЦАТА ОД ИНФОРМАЦИИ КОИ ШТЕТНО ВЛИЈААТ ВРЗ НИВНИОТ РАЗВОЈ“ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПОДДРЖАНА ОД АМБАСАДАТА НА КРАЛСТВОТО ХОЛАНДИЈА

„Правото на децата да учествуваат во донесувањето ...


ПРАВАТА НА ЛИЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ КАКО ПАЦИЕНТИ - ТЕМА НА ТРКАЛЕЗНАТА МАСА ШТО СЕ ОДРЖА ВО РАМКИТЕ НА ТВИНИНГ ПРОЕКТОТ ЗА ПОДДРШКА НА МАКЕДОНСКИОТ ОМБУДСМАН

„Дали лицата со инвалидност имаат пристап, не само ...


ПРЕЗЕНТИРАН ГОДИШНИОТ ИЗВЕШТАЈ НА НАЦИОНАЛНИОТ ПРЕВЕНТИВЕН МЕХАНИЗАМ

„Во местата на лишување од слобода делумно се испо ...


ТРКАЛЕЗНА МАСА НА ТЕМА „ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРАВОТО НА ДЕТЕТО ДА ОДРЖУВА ЛИЧНИ КОНТАКТИ СО РОДИТЕЛОТ СО КОГО НЕ ЖИВЕЕ

„Да се преземат сите можни мерки за непречено оств ...


ТРКАЛЕЗНА МАСА НА ТЕМА „ВРАБОТУВАЊЕ НА ЛИЦА СО ИНВАЛИДНОСТ СОСТОЈБИ И ПРЕДИЗВИЦИ“

„За остварување на правото на вработување на лица ...


„ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРАВОТО НА ЕДНАКВОСТ И ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈАТА“ TEМА НА ТРКАЛЕЗНАТА МАСА

“Справувањето со дискриминацијата во нашето општес ...


ТРКАЛЕЗНА МАСА НА ТЕМА „ПРАВАТА НА ПРИПАДНИЦИТЕ НА ЗАЕДНИЦИТЕ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА СО ПОСЕБЕН ОСВРТ-ДЕКАДА НА РОМИТЕ„

Во рамките на Твининг проектот за поддршка на мак ...


ТРКАЛЕЗНА МАСА НА ТЕМА „СЛОБОДА НА ИЗРАЗУВАЊЕ"

„Правото на слободно изразување, слободата на сопс ...


ДЕБАТА НА ТЕМА „НАСИЛСТВО ВРЗ ДЕЦАТА И МЕЃУ НИВ"

„Во Република Македонија има правна регулатива за ...


ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА ПО ПОВОД ЗАТВОРАЊЕТО НА ТВИНИНГ ПРОЕКТОТ ЗА ЗАЈАКНУВАЊЕ НА КАПАЦИТЕТИТЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ФИНАНСИРАН ОД ФОНДОВИТЕ НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА

„Овој проект беше од голема важност за нашата инст ...


ЗАВРШИ ПРОЕКТОТ ЗА ПОДДРШКА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ФИНАНСИРАН ОД ШВЕДСКАТА МЕЃУНАРОДНА АГЕНЦИЈА ЗА РАЗВОЈ (СИДА)

Што претставува дискриминацијата? Какви видови на ...


„ОСТВАРУВАЊЕ НА ЕДНАКВОСТ И ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА„ ТЕМА НА ЗАВРШНАТА ТРАКЕЛЕЗНА МАСА ОД ПРОЕКТОТ ЗА ПОДДРШКА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ФИНАНСИРАН ОД КРАЛСТВОТО ХОЛАНДИЈА

„Потреба за зајакнување на ефикасноста во превзема ...


РАБОТНА СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО ПРЕТСТАВНИКОТ НА ВИСОКИОТ КОМЕСАРИЈАТ ЗА БЕГАЛЦИ НА ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ (УНХЦР), Г. МОХАМЕД АРИФ

Народниот правобранител, г. Иџет Мемети, оствари р ...


ОБРАЌАЊЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НА МЕЃУНАРОДНАТА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА: ЕВРОПСКАТА ИНТЕГРАЦИЈА НИЗ СОРАБОТКАТА НА ПАРЛАМЕНТИТЕ, ГРАЃАНСКОТО ОПШТЕСТВО И НЕЗАВИСНИТЕ РЕГУЛАТОРНИ ТЕЛА

Задоволство ми е што можам да Ви се обратам на ова ...


ПРОМОВИРАН ПРАКТИЧНИОТ ВОДИЧ ЗА КРИТЕРИУМИТЕ ЗА ДОПУШТЕНОСТ НА ЖАЛБИТЕ ПРЕД ЕВРОПСКИОТ СУД ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА

„Практичен водич за критериумите за допуштеност на ...


ВИДЕО НАДЗОР ВО МЕСТАТА НА ЛИШУВАЊЕ ОД СЛОБОДА

Народниот правобранител-Национален превентивен мех ...


РЕГИОНАЛНА СРЕДБА НА НАРОДНИТЕ ПРАВОБРАНИТЕЛИ-НАЦИОНАЛНИ ПРЕВЕНТИВНИ МЕХАНИЗМИ

Народниот правобранител – Национален превентивен м ...


МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН ЗА ПОДДРШКА НА ЖРТВИТЕ ОД ТОРТУРА ОДБЕЛЕЖАН СО ИЗЛОЖБА НА КОЈА ПРИСУСУТВУВАШЕ И ОМБУДСМАНОТ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ

Во рамките на одбележувањето на 26 јуни Меѓународн ...


ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА ОМБУДСМАН ИНСТИТУЦИИТЕ ОД РЕГИОНОТ РАЗМЕНИЈА ИСКУСТВА ЗА РАБОТАТА ПО ПРЕДМЕТИТЕ ЗА ДИСКРИМИНАЦИЈА

„Омбудсманот во секое општество се јавува како мех ...


МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА СТАРИ ЛИЦА ОДБЕЛЕЖАН СО ПОСЕТА НА ДОМОТ „МАЈКА ТЕРЕЗА“

По повод 1-ви октомври меѓународниот ден на старит ...


УЧЕНИЦИ ОД ОСНОВНОТО УЧИЛИШТЕ „МИРЧЕ АЦЕВ“ ЈА ПОСЕТИЈА КАНЦЕЛАРИЈАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

Во рамките на одбележувањето на детската недела уч ...


РАБОТИЛНИЦА НА ТЕМА УЛОГАТА НА СУДИЈАТА ВО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРАВАТА НА ЛИЦАТА ЛИШЕНИ ОД СЛОБОДА

Во организација на Инструментот за техничка помош ...


РАБОТИЛНИЦА НА ТЕМА „РАБОТАТА НА ОМБУДСМАНОТ ПО ПРЕСТАВКИ - НАЈДОБРИ ЕУ ПРАКТИКИ“

„Ефикасноста на иституцијата Омбудсман во многу за ...


ДЕНОТ НА ТОЛЕРАНЦИЈАТА ОДБЕЛЕЖАН СО ПОСЕТА НА СРEДНОТО УЧИЛИШТЕ НА ГРАД СКОПЈЕ „МАРИЈА КИРИ СКЛОДОВСКА“

Заменикот народен правобранител г-ѓа Васка Бајрамо ...


ПРЕЗЕНТИРАНИ РЕЗУЛТАТИТЕ ОД АНКЕТАТА НАЈДОБРИ ПРАКТИКИ ЗА ИНТЕГРАЦИЈА НА РОМИТЕ

Прибирање на податоци за личното искутство на ромс ...


УЧЕНИЦИТЕ ОД ГИМНАЗИЈАТА „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“ ОД СКОПЈЕ РАЗГОВАРАА СО ЗАМЕНИК НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ Г-ЃА ВАСКА БАЈРАМОВСКА МУСТАФА

„Да се слуша гласот на ученикот, да се организираа ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СЕ СРЕТНА СО ИЗВЕСТУВАЧОТ НА КОМИСИЈАТА ЗА ПОЧИТУВАЊЕ НА ОБВРСКИТЕ И ЗАЛОЖБИТЕ НА ЗЕМЈИТЕ ЧЛЕНКИ НА СОВЕТОТ НА ЕВРОПА Г.РОБЕРТ ВОЛТЕР

Народниот правобранител на Република Македонија г. ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СЕ ОБРАТИ НА КОНФЕРЕНЦИЈА ПО ПОВОД 3 ДЕКЕМВРИ, МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЛИЦАТА СО ХЕНДИКЕП

„Денес е Меѓународен ден на Обединетите Нации за л ...


ИНФОРМАЦИЈА ЗА ЗАПИШУВАЊЕ НА ДЕЦАТА ВО ПОСЕБНИТЕ ОСНОВНИ И СРЕДНИ УЧИЛИШТА

Со цел да ја согледа состојбата со запишување на д ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ИЗГОТВИ ПОСЕБНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА СОСТОЈБАТА СО НЕРЕГИСТРИРАНИТЕ ЛИЦА ВО МАТИЧНАТА ЕВИДЕНЦИЈА КАКО ДРЖАВЈАНИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Во Република Македонија се уште има значителен бро ...


ПОЧНА КАМПАЊАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА СРЕДБА СО ГРАЃАНИТЕ ОД РУРАЛНИТЕ СРЕДИНИ

Народниот правобранител ја одржа првата средба со ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЈА ПРОДОЛЖИ СРЕДБАТА СО ГРАЃАНИ ПРИПАДНИЦИ НА РАНЛИВА И МАРГИНАЛИЗИРАНА ГРУПА

На 29 и 30 мај Народниот правобранител ја продолжи ...


СРЕДБИ СО ГРАЃАНИТЕ ЗА ПРОМОЦИЈА НА НАДЛЕЖНОСТИТЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ВО ОДНОС НА ПРАВАТА ОД СОЦИЈАЛНАТА И ЗДРАВСТВЕНАТА ЗАШТИТА

Народниот правобранител одржа средби со граѓаните ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СЕ СРЕТНА СО ДЕЛ ОД АМБАСАДОРИТЕ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Народниот правобранител г. Иџет Мемети денес оства ...


СРЕДБА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО ШЕФОТ НА МИСИЈАТА НА УНИЦЕФ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ДР. БЕРТРАН ДЕСМУЛИН

Народниот правобранител г. Иџет Мемети оствари сре ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СЕ СРЕТНА СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ВЕНЕЦИЈАНСКАТА КОМИСИЈА

Народниот правобранител г. Иџет Мемети оствари сре ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ НА ПОЛСКА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Г.ЈАЧЕК МУЛТАНОВСКИ

Во рамките на своите активности Народниот правобра ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ВО СВОЈСТВО НА НАЦИОНАЛЕН ПРЕВЕНТИВЕН МЕХАНИЗМА СЕ СРЕТНА СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ЕВРОПСКИОТ КОМИТЕТ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ТОРТУРА

Народниот правобранител во својство на Национален ...


УЧЕНИЦИТЕ ОД ОСНОВНОТО УЧИЛИШТЕ „КУЗМАН ШАПKAРЕВ“ ОД СКОПЈЕ ВО ПОСЕТА НА ОДДЕЛЕНИЕТО ЗА ПРАВАТА НА ДЕЦАТА И ЛИЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

На иницијатива на учениците од Основното училиште ...


РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА „МОНИТОРИНГ НА ПСИХИЈАТРИСКИТЕ УСТАНОВИ ВО НАСОКА НА ЗАШТИТА ОД ТОРТУРА И ДРУГО НЕХУМАНО ПОСТАПУВАЊЕ“

„Мониторинг на психијатриските установи во насока ...


ПРОМОВИРАНИ ВОДИЧИТЕ НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ЗА ЧЛЕНОВИТЕ 5 И 10 ОД ЕВРОПСКАТА КОНВЕНЦИЈА ЗА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА

„Правото на лична слобода и безбедност од една стр ...


РАБОТНА СРЕДБА НА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ИНСТИТУЦИЈАТА НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД ДЕСЕТ ГОДИНИ ОД ФУНКЦИОНИРАЊЕТО НА РЕГИОНАЛНИТЕ КАНЦЕЛЕЛАРИИ

По повод десет години од функционирањето на регион ...


ПО ПОВОД 19 НОЕМВРИ СВЕТСКИОТ ДЕН ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД СЕКАКОВ ВИД НА ЗЛОУПОТРЕБА НА ДЕТЕТО ДЕТСКИТЕ ПРАВОБРАНИТЕЛИ ОД НЕКОЛУ УЧИЛИШТА ЈА ПОСЕТИЈА КАНЦЕЛАРИЈАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

По повод 19 ноември, Светскиот ден за превенција о ...


ОДБЕЛЕЖАН ЈУБИЛЕЈОТ 25 ГОДИНИ ОД УСВОЈУВАЊЕТО НА КОНВЕНЦИЈАТА ЗА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО

„На 25 годишнината од усвојувањето на Конвенцијата ...


КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ЗАШТИТА НА УСТАВНИТЕ И ЗАКОНСКИТЕ ПРАВА НА ГРАЃАНИТЕ ВО ПОСТАПКИТЕ ЗА ИЗВРШУВАЊЕ И ВО ОСТВАРУВАЊЕ НА ИЗБИРАЧКОТО ПРАВО

„Заштита на уставните и законските права на граѓан ...


РАБОТИЛНИЦА НА ТЕМА „ЗАШТИТАТА НА ЧОВЕКОВИТЕ СЛОБОДИ И ПРАВА НИЗ ПРИЗМАТА НА СОРАБОТКАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ СО МЕДИУМИТЕ“

Во организација на Инструментот за техничка помош ...


ТРИБИНА ЗА ТРЕТМАН И ГРИЖА НА ДЕЦАТА КОИ УПОТРЕБУВААТ ДРОГИ

„Проблемот со децата кои употребуваат дроги треба ...


УЧЕНИЦИ ОД ОУ „БРАЌА РАМИЗ И ХАМДИ“ СЕ ИНФОРМИРАА ЗА НЕДЛЖЕНОСТИТЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

Ученици од ОУ„ Браќа Рамиз и Хамид“ од Скопје, ја ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО УЧЕНИЦИ ОД ПОВЕЌЕ СРЕДНИ УЧИЛИШТА

Како работи институцијата Народен правобранител? К ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО НОВОИМЕНУВАНИОТ АМБАСАДОР НА САД ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Г. ЏЕС БЕЈЛИ

Народниот правобранител г.Иџет Мемети оствари прот ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО НОВОИМЕНУВАНИОТ АМБАСАДОР НА САД ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Г. ЏЕС БЕЈЛИ

Народниот правобранител г.Иџет Мемети оствари прот ...


ЗАМЕНИК НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ГИ ЗАПОЗНА СТУДЕНТИТЕ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“ ОД ШТИП СО НАДЛЕЖНОСТИТЕ НА ИНСТИТУЦИЈАТА

Заменик-народниот правобранител г-ѓа Елена Ѓоргоно ...


ТРКАЛЕЗНА МАСА НА ТЕМА „СОСТОЈБАТА СО ДЕЦАТА СО АУТИЗАМ И НИВНИОТ ТРЕТМАН ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“

„Состојбата со децата со аутизам и нивниот третман ...


ЗАМЕНИК- НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г-ЃА ВАСКА БАЈРАМОВСКА-МУСТАФА СЕ СРЕТНА СО ДЕТСКИТЕ ПРАВОБРАНИТЕЛИ ОД ПОВЕЌЕ ОСНОВНИ И СРЕДНИ УЧИЛИШТА ОД ДРЖАВАТА

Заменик- народниот правобранител г-ѓа Васка Бајрам ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМЕРИКАНСКИОТ ЗАМЕНИК-ПОМОШНИК ДРЖАВЕН СЕКРЕТАР ЗА ЕВРОПА И АЗИЈА Г. ХОЈТ БРАЈАН JИ

Народниот правобранител г.Иџет Мемети денеска имаш ...


УЧЕНИЦИ ОД ОСНОВНОТО УЧИЛИШТЕ „МАРШАЛ ТИТО“ - СТРУМИЦА ЈА ПОСЕТИЈА РЕГИОНАЛНАТА КАНЦЕЛЕРАЦИЈА НА НАРОДНИОТ ПРАВOБРАНИТЕЛ ВО СТРУМИЦА

Ученици од осмо и деветто одделение од ОУ „Маршал ...


РАБОТИЛНИЦА НА ТЕМА „ДЕЦАТА И МЛАДИНЦИТЕ СО ВОСПИТНО-СОЦИЈАЛНИ ПРОБЛЕМИ И НАРУШЕНО ПОВЕДЕНИЕ СМЕСТЕНИ ВО УСТАНОВИ СОСТОЈБИ И ПРЕДИЗВИЦИ“

„Децата кои манифестираат проблеми во однесувањето ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СЕ СРЕТНА СО БРИТАНСКИОТ АМБАСАДОР ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Г.ЧАРЛС ЕДМОНД ГАРЕТ

Народниот правобранител г.Иџет Мемети денеска имаш ...


ТВИНИНГ ПРОЕКТ „ПРОМОЦИЈА НА НАДЛЕЖНОСТИТЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ И ЈАКНЕЊЕ НА ИНСТИТУЦИОНАЛНИТЕ КАПАЦИТЕТИ ФИНАНСИРАН ОД ПРЕТПРИСТАПНИТЕ ФОНОДОВИ НА ЕУ-ИПА

„Овој проект за нашата институција претставува кон ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО ПОМОШНИКОТ ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА Г.ИВАН ШИМОНОВИЌ

Народниот правобранител г.Иџет Мемети оствари сред ...


ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ ЗА СОСТОЈБИТЕ ВО ПРИФАТНИОТ ЦЕНТАР ЗА СТРАНЦИ ВО ГАЗИ БАБА

„Поради зголемениот број на лица кои престојуваат ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА ЈАВНА РАСПРАВА НА ТЕМА “АЗИЛОТ И ЕВРОПСКОТО ЗАКОНОДАВТСВО“

„Правото на азил не случајно се вбројува во фундам ...


РАБОТИЛНИЦА НА ТЕМА „ИЛЕГАЛНИТЕ МИГРАНТИ И БАРАТЕЛИ НА АЗИЛ-СОСТОЈБИ И ПРЕДИЗВИЦИ“

„Илегалните мигранти и баратели на азил-состојби и ...


ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ И ПОСТОЈАНИОТ КООРДИНАТОР НА ОН ВО СКОПЈЕ- ЈАВНО СЛЕДЕЊЕ НА СЕДНИЦАТА НА КОМИТЕТОТ ЗА ЕЛИМИНАЦИЈА НА СИТЕ ФОРМИ НА ДИСКРИМИНАЦИЈА

На 11 и 12 август 2015 година, Комитетот за елимин ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО Г-ЃА ГЕРТРУДЕ БРИНЕК, ОМБУДСМАН НА АВСТРИСКИОТ ОМБУДСМАН БОРД

Народниот правобранител г.Иџет Мемети оствари сред ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО ШЕФОТ НА МИСИЈАТА НА УНХЦР ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Г. МОХАМЕД АРИФ

Народниот правобранител г.Иџет Мемети оствари сред ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ ОСТВАРИ РАБОТНА СРЕДБА СО ОМБУДСМАНОТ НА РЕПУБЛИКА СРБИЈА Г. САША ЈАНКОВИЌ

Состојбата со мигрантите и бегалците, како и улога ...


РАБОТИЛНИЦА НА ТЕМА „СОСТОЈБАТА И ПРЕДИЗВИЦИТЕ СО ДЕЦА НА УЛИЦА-КАКО ДА СЕ ОБЕЗБЕДИ ПРИСТАП ДО НИВНИТЕ ПРАВА“

„Децата заслужуваат посебен однос, внимание, зашти ...


СТУДЕНТИ ОД ПРАВНИОТ ФАКУЛТЕТ „ЈУСТИНИЈАН ПРВИ“ ПРИ УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ОД СКОПЈЕ ЈА ПОСЕТИЈА КАНЦЕЛАРИЈАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

На 01 и 02 октомври, студенти од Правниот факултет ...


КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА „ОГРАНИЧУВАЊЕ НА ПРАВОТО НА СЛОБОДА НА ДВИЖЕЊЕ НА РОМИТЕ ПРИ ИЗЛЕЗ НА ГРАНИЧНИТЕ ПРЕМИНИ“

„Прекинување на праксата на системска дискриминаци ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ ОСТВАРИ СРЕДБИ СО АМБАСАДОРИТЕ НА СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРЖАВИ, ВЕЛИКА БРИТАНИЈА И ГЕРМАНИЈА

Во рамките на своите активности, Народниот правобр ...


„ИНКЛУЗИЈА НА РОМИТЕ ВО ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ: СОСТОЈБИ И ПРЕДИЗВИЦИ“ ТЕМА НА ТРКАЛЕЗНАТА МАСА ШТО СЕ ОРГАНИЗИРАШЕ ВО РАМКИТЕ НА ТВИНИНГ ПРОЕКТОТ

„Образованието како тема е значајно затоа што е кл ...


ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ КАНЦЕЛАРИИТЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ И КАНЦЕЛАРИЈАТА НА ВИСОКИОТ КОМЕСАРИЈАТ ЗА БЕГАЛЦИ ПРИ ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ

Народниот правобранител, г. Иџет Мемети, и пpетста ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА НАУЧНА РАСПРАВА НА ТЕМА „НЕЗАВИСНО СУДСТВО“

„Независно судство“ беше темата на научната распра ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО НОВОНАИМЕНУВАНИОТ АМБАСДОР НА КРАЛСТВОТО ХОЛАНДИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Г.ВАУТЕР ПЛОМБ

Во рамките на своите активности народниот правобра ...


ДЕЛЕГАЦИИ НА ОМБУДМСМАНИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И НА РЕПУБЛИКА ГРЦИЈА ГИ ПОСЕТИЈА БЕГАЛСКИТЕ КАМПОВИ ШТО СЕ НАОЃААТ ВО НЕПОСРЕДНА БЛИЗИНА НА ГРАН

Омбудсман институциите на Република Грција и на Р ...


ПОСЕТА НА ОУ „КОЛЕ НЕДЕЛКОВСКИ“ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ДЕТЕТО

По повод одбележувањето на на 20 ноември, Меѓунаро ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ НА РЕПУБЛИКА АВСТРИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Г-ЃА РЕНАТЕ КОБЛЕР

Народниот правобранител г.Иџет Mемети оствари сред ...


ПОСЕТА НА КАМПОТ „ВУНОЈУГ“-ГЕВГЕЛИЈА ОД СТРАНА НА КАНЦЕЛАРИИТЕ НА НАРОДНИТЕ ПРАВОБРАНИТЕЛИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, АВСТРИЈА И КАНЦЕЛАРИЈАТА НА ВИСОКИОТ КОМЕСАРИЈАТ ЗА БЕГАЛЦИ НА ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ

Народниот правобранител г.Иџет Мемети, заедно со О ...


ТРКАЛЕЗНА МАСА НА ТЕМА „ДЕЦАТА СО АУТИЗАМ ВО РЕДОВНОТО ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ“

„Само еден ден не дели од одбележувањето на Меѓуна ...


ОМБИДСМАНИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И НА РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОСТВАРИЈА ЗАЕДНИЧКА ПОСЕТА НА КАМПОВИТЕ ВО „ТАБАНОВЦЕ“ И ВО „ПРЕШЕВО“

Омбудсманите на Република Македонија и на Републик ...


ЗЕДНИЧКА ПОСЕТА НА КАМПОТ „ВИНОЈУГ“ ГЕВГЕЛИЈА СО СОС ДЕТСКОТО СЕЛО И ХОЛАНДСКИОТ ОМБУДСМАН ЗА ДЕЦА И ПРЕТСЕДАВАЧ НА ЕВРОПСКАТА МРЕЖА НА ОМБУДСМАНИ ЗА ДЕЦА

Делегација од канцеларијата на Народниот правобран ...


ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА СО НЕКОЛКУ НЕВЛАДИНИ ОРГАНИЗАЦИИ СО ЦЕЛ ЗАШТИТА НА ИЗБИРАЧКОТО ПРАВО НА ПРЕТСТОЈНИТЕ ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

Народниот правобранител потпиша Меморандум за сора ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА ДЕБАТА НА ТЕМА „РОМИТЕ НА ПОЛИТИЧКАТА СЦЕНА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“

„Ако Ромите се граѓани на ова општество, тогаш тен ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРOТ НА РЕПУБЛИКА КОСОВО Н.Е.ИЛБЕР ХИСА

Народниот правобранител г.Иџет Мемети оствари сред ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ НА РЕПУБЛИКА ФРАНЦИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Г-ЃА ЛОРЕНС ОЕР

Народниот правобранител г. Иџет Mемети оствари сре ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ НА КРАЛСТВОТО ШПАНИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Н.Е. РАМОН АБАРОА КАРАНЗА

Народниот правобранител г. Иџет Mемети оствари сре ...


ЗАВРШНА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ТВИНИНГ ЛАЈТ ПРОЕКТОТ „ПРОМОЦИЈА НА НАДЛЕЖНОСТИТЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ И ЈАКНЕЊЕ НА ИНСТИТУЦИОНАЛНИТЕ КАПАЦИТЕТИ“

Со презентација на заклучоците од спроведените акт ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СЕ СРЕТНА СО АМБАСАДОРОТ НА КРАЛСТВОТО БЕЛГИЈА Н.Е. Г-ЃА АНИК ВАН КАЛСТЕР

Народниот правобранител г.Иџет Мемети оствари сред ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗАЕДНО СО НЕГОВИТЕ КОЛЕГИ ОД КРАЛСТВОТО ШПАНИЈА, РЕПУБЛИКА АЛБАНИЈА И ПРЕТСТАВНИК НА СЕКРЕТАРИЈАТОТ НА АОМ ИЗВРШИЈА ПОСЕТА НА ТРАНЗИТНИОТ ЦЕНТАР ТАБАНОВЦЕ

Народниот правобранител г.Иџет Мемети заедно со Ом ...


ПОСЕТА НА НАЦИОНАЛНИОТ ПРЕВЕНТИВЕН МЕХАНИЗАМ НА ПРИВРЕМЕНИОТ ТРАНЗИТЕН ЦЕНТАР ТАБАНОВЦЕ

Народниот правобранител-Национален превентивен мех ...


ПОСЕТА НА ОПШТИНА ВЕЛЕС ВО РАМКИ НА ОТВОРЕНИТЕ ДЕНОВИ НА ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА ЕУ И АМБАСАДОРИТЕ НА ЗЕМЈИТЕ ЧЛЕНКИ НА ЕУ ВО МАКЕДОНИЈА

Делегацијата на Европската Унија во Македонија и а ...


РЕГИОНАЛНА РАБОТИЛНИЦА НА ТЕМА УПОТРЕБА НА СИЛА ОД СТРАНА НА ПОЛИЦИЈАТА

Народниот правобранител во рамките на повеќегодишн ...


ЗАМЕНИК НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г-ЃА ВАСКА БАЈРАМОВСКА МУСТАФА СЕ СРЕТНА СО ЛИЦА ЗАБОЛЕНИ ОД ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА

Заменик-народниот правобранител г-ѓа Васка Бјарамо ...


СРЕДБА НА ПРЕТСТАВНИЦИ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ОД ОДДЕЛЕНИЕТО ЗА ЗАШТИТА НА ДЕЦАТА И НА ЛИЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ СО РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦА СО ДАУНОВ СИНДОРМ

Претставници на Одделението за заштита на правата ...


СРЕДБА НА НАРОДЕНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ СО ЗДРУЖЕНИЕТО НА СЛЕПИ И СЛЕПОВИДНИ ЛИЦА НА ГРАД СКОПЈЕ

Претставници на Канцеларијата на Народниот правобр ...


СРЕДБА НА ЗАМЕНИК НАРОДЕНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ СО ДЕТСКИТЕ ПРАВОБРАНИТЕЛИ ОД ПОВЕЌЕ УЧИЛИШТА ВО ЗЕМЈАТА

Заменик- народниот правобранител Васка Бајрамовска ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ И ШЕФ НА МИСИЈАТА НА ОБСЕ/ОДИХР ЈАН ПЕТЕРСЕН

Народниот правобранител г. Иџет Мемети оствари сре ...


СТУДЕНТИ ОД ФАКУЛТЕТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ПРИ УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ ОД БИТОЛА ЈА ПОСЕТИЈА КАНЦЕЛАРИЈА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

Како функционира институцијата Народен правобранит ...


СРЕДБА НА СРЕДНОШКОЛЦИ ОД НЕКОЛКУ СРЕДНИ УЧИЛИШТА СО ЗАМЕНИК НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

Триесетина средношколци од СУГС „Орце Николов“, СУ ...


ЗАМЕНИК-НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНТЕЛ Г-ЃА ВАСКА БАЈРАМОВСКА МУСТАФА ПРИСУСТВУВАШЕ НА ПРОМИЦИЈА НА ПРЕВОДОТ НА ПРИРАЧНИКОТ ЗА ЕВРОПСКО ЗАКОНОДАВСТВО ЗА ЗАШТИТА НА ПОДАТОЦИТЕ

„Заштитата на личните податоци е актуелна тема со ...


ЧЛЕНОВИТЕ НА КЛУБОТ „УЧИМЕ ПРАВО“ ОД ТЕТОВО ВО ПОСЕТА НА ПОДРАЧНАТА КАНЦЕЛАРИЈА НА НАРОДНИОТ ПРАВОПБРАНИТЕЛ

На ден 06.05.2016 година, дваесетина ученици, член ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СЕ СРЕТНА СО АМБАСАДОРОТ НА РЕПУБЛИКА АЛБАНИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Н.Е.Г.ФАТОС РЕКА

Во рамките на своите активности народниот правобра ...


ПРЕТСТАВНИК НА НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ–НАЦИОНАЛЕН ПРЕВЕНТИВЕН МЕХАНИЗАМ УЧЕСТВУВАШЕ НА СЕМИНАР ЗА ПОСТАПУВАЊЕ СО РАНЛИВИ КАТЕГОРИИ НА ЛИЦА

Претставник на Народен Правобранител – Национален ...


НАРОДНИOT ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ ОДРЖА ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМА „ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА ВО СВЕТОТ И МАКЕДОНИЈА “ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОT МЛАДИТЕ, ЧУВАРИ НА ДЕМОКРАТИЈАТА

„Многу често, кога ќе се споменат човековите права ...


СРЕДБА НА ПРЕТСТАВНИЦИ НА НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ СО РОДИТЕЛИ НА ДЕЦА СО ИНТЕЛЕКТУАЛНА ПОПРЕЧЕНОСТ

Претставници на Народоден правобранител од Одделен ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ АИВО ОРАВ, ШЕФ НА ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Народниот правобранител г.Иџет Мемети оствари сред ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ НА ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Г.САМУЕЛ ЖГОБАР

Народниот правобранител г. Иџет Mемети оствари сре ...


КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА ЗАШТИТА И ПОДДРШКА НА ЖЕНИ-ЖРТВИ НА РОДОВО БАЗИРАНО НАСИЛСТВО НА КОЈА УЧЕТСТВУВАШЕ И ПРЕТСТАВНИК НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

„Заштита и поддршка на жени-жртви на родово базира ...


ЈАВНА ДИСКУСИЈА „СИВАТА ЗОНА ПОМЕЃУ ТРАДИЦИЈАТА И ПРАВАТА НА ДЕЦАТА“ НА КОЈА УЧЕСТВУВАШЕ И ЗАМЕНИК-НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г-ЃА ВАСКА БАЈРАМОВСКА-МУСТАФА

Заменик-народниот правобранител г-ѓа Васка Бајрамо ...


НЕДЕЛАТА НА ДЕТЕТО ОДБЕЛЕЖАНА СО ПОСЕТА И РАЗГОВОР СО УЧЕНИЦИТЕ ОД СУГС „ГЕОРГИ ДИМИТРОВ“ ОД СКОПЈЕ

Во рамките на одбележувањето на неделата на детето ...


ПРЕТСТАВНИК НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ УЧЕСТВУВАШЕ НА ПРОЕКТОТ „ЛОКАЛНА ИНТЕГРАЦИЈА НА БЕГАЛЦИТЕ, ВНАТРЕШНО РАСЕЛЕНИ ЛИЦА И МАЛЦИНСТВА„

Во организација на Македонскиот центар за меѓунаро ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ НА РЕПУБЛИКА ФРАНЦИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Г.КРИСТИЈАН ТИМОНИЕ

Народниот правобранител г. Иџет Mемети оствари сре ...


ПРЕЗЕНТИРАН ПОСЕБНИОТ ИЗВЕШТАЈ ЗА СОСТОЈБАТА СО ПОЧИТИВАЊЕТО И ОСТВАРУВАЊЕТО НА ПРАВОТО НА УЧЕСТВО НА ДЕТЕТО ВО ДОНЕСУВАЊЕ ОДЛУКУ ВО СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА

„Учеството на средношколците во воспитно-образовни ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ ЈА ОТВОРИ ИЗЛОЖБАТА СО НАСЛОВ „СЛОВАКОТ КОЈ ДАДЕ НАДЕЖ ЗА СЛОБОДА“ ОРГАНИЗИРАНА ПО ПОВОД 95 ГОДШНИНАТА ОД РАЃАЊЕТО НА АЛКЕСАНДАР ДУБЧЕК

„Денешното одбележување на годишнината од раѓањето ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СЕ СРЕТНА СО ШЕФОТ НА НАБЉУДУВАЧКАТА МИСИЈА НА ОБСЕ/ОДИХР Г-ЃА ТАНА ДЕ ЗУЛУЕТА

Народниот правобранител г .Иџет Мемети оствари сре ...


УЧЕНИЦИ ОД ОСНОВНОТО УЧИЛИШТЕ „РАЈКО ЖИНЗИФОВ“ ОД СКОПЈЕ ВО ПОСЕТА НА КАНЦЕЛАРИЈАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

Како работи институцијата Народен правобранител ? ...


ПРЕЗЕНТИРАН ИЗВЕШТАЈОТ ОД СПРОВЕДЕНОТО ИСТРАЖУВАЊЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ВКЛУЧЕНОСТА НА ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ ВО РЕДОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

Народиот правобранител г.Иџет Мемети заедно со зам ...


ФОРУМ „СОСТОЈБАТА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА VIS A VIS ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА И СЛОБОДИ“ НА КОЈ УЧЕСТВУВАШЕ НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ

„Состојбата во Република Македонија vis a vis чове ...


ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ КАНЦЕЛАРИЈАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ И ЛГБТ ЦЕНТАРОТ

Народниот правобранител г.Иџет Мемети и програмски ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ОДРЖА ДВОДНЕВЕН ТЕМАТСКИ СОСТАНОК НА ТЕМА: УЛОГАТА НА ОМБУДСМАНОТ ВО ЗАШТИТА НА ДЕЦАТА БЕГАЛЦИ/МИГРАНТИ, СО ПОДДРШКА НА ОРГАНИЗАЦИЈАТА “SAVE THE CHILDREN”

„Зборуваме за ранлива категорија граѓани кои иако ...


„ДЕЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ВО МАКЕДОНИЈА НИЗ ЛЕЌИТЕ НА КОНВЕНЦИЈАТА НА ОН ЗА ПРАВАТА НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ“ ТЕМА НА КОЈА ЗБОРУВАШЕ НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ

Народниот правобранител г. Иџет Мемети се обрати н ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ НА АМБАСАДАТА НА КРАЛСТВОТО ХОЛАНДИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Г. ВУТЕР ПЛОМП

Народниот правобранител г. Иџет Mемети оствари сре ...


НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА „ВОВЕДУВАЊЕ НА ЗАЕДНИЧКО РОДИТЕЛСТВО ПО РАЗВОД ВО МАКЕДОНИЈА И ВЛИЈАНИЕТО НА ОВОЈ КОНЦЕПТ ВРЗ ОСТВАРУВАЊЕТО НА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО“

„Несомнено е значењето на семејството во развојот ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ НА РЕПУБЛИКА ИТАЛИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, Г. КАРЛО РОМЕО

Народниот правобранител, г. Иџет Mемети оствари ср ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ПОВЕЌЕ НЕВЛАДИНИ ОРГАНИЗАЦИИ

Народниот правобранител на Република Македонија г. ...